Bucharest Tango – Oana Cătălina Chițu & Balcanic Band în concert la Cracovia

Bucharest Tango - Oana Catalina Chitu & Balcanic Band in concert la Cracovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia organizează un concert de muzică românească, susținut de o artistă cu o voce și o prezență cuceritoare - Oana Cătălina Chițu, acompaniată de trupa Balcanic Band. Intitulat Bucharest Tango, concertul va avea loc în data de 18 decembrie a.c., într-un spațiu deosebit al Cracoviei, Sinagoga Tempel. Atmosfera specială a acestui vechi loc de cult mozaic cracovian rezonează perfect cu programul concertului, propus de artista româncă și conținând tangouri interbelice, precum ZarazaPe boltă când apare lunaMână birjar, reînviind o epocă trecută și parfumul anilor '30 din centrul Europei.

Oana Cătălina Chițu și Balcanic Band colindă întreaga lume, concertând în spații faimoase sau neconvenționale, fermecând publicul cu muzica românească. În proiectul Bucharest Tango, în care vor cânta Valeriu Caşcaval (ţambal), Dimitris Christidis (percuţie), Vladimir Karparov (saxofon, clarinet), Dejan Jovanovi (acordeon) şi George Donchev (contrabas), trupa Oanei Chiţu reînvie tradiţia tangoului românesc interbelic. Concertele Bucharest Tango reușesc de fiecare dată să fie foarte proaspete  și inedite iar interpretarea Oanei Cătălina Chiţu și a bandului său este mereu apreciată de publicul diversificat, în care un loc aparte îl au iubitorii de tango.

Originară din Humulești, Oana Cătălina Chițu a părăsit România în 1990, pentru a se stabili în Germania. A studiat mai întâi africanistica, fermecată de „exoticul" necunoscutului, apoi, în acelaşi spirit şi cu marea sa pasiune pentru muzică, s-a apropiat de muzica balcanilor, învăţând romanes şi cântând până astăzi alături de muzicieni consacraţi din Serbia, Grecia sau România.  În proiectul Bucharest Tango, tangoul Oanei Chiţu se bazează pe elementele clasice ale acestui gen muzical, dar combină şi elemente de folclor şi de jazz, aşa cum puteau fi descoperite şi la predecesorii săi, Zavaidoc sau Jean Moscopol. Succesul interpretărilor în maniera Oana Chiţu vorbeşte de la sine.