Asociația Odaia Creativă participă la Forumul Mondial Urban

Asociaţia Odaia Creativă a fost selectată să organizeze atelierul Echitatea în mediul urban – lecții învățate de țările în tranziție la Forumul Mondial Urban în Columbia, între 5-11 aprilie 2014.

Atelierul face parte dintr-un program de acțiuni ce vizează expunerea internațională atât a practicilor legate de urbanism, design și dezvoltare urbană din România, dar mai ales a tinerei generații de practicieni – urbaniști, arhitecți, economiști, sociologi, ingineri, facilitatori comunitari. Se urmăreşte astfel consolidarea bazinului de cunoaștere asupra spațiului românesc și central european, dar și deschiderea unor oportunități de lucru internaționale pentru noua generație de gânditori urbani.

Forumul Mondial Urban este organizat de ONU-Habitat o dată la doi ani şi este una din cele mai renumite platforme internaţionale care analizează procesele de urbanizare, precum şi impactul lor asupra oraşelor, economiilor, mediului şi politicilor publice. Forumul reunește cele mai relevante instituții la nivel internațional din domeniul dezvoltării urbane, aproximativ 10 000 de participanți din 130 de țări fiind așteptați să participe.

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România.

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Institutul Cultural Român.