#AdMusicam, în concert la Galeria Galateca

Tinerii muzicieni participanți în programul #AdMusicam vor sustine un concert sâmbătă, 16 iulie 2022, ora 18.00, la Galeria Galateca.

În program:

Lucrări de Beethoven, Mozart, Weber, Dvorak, Mendelsohn, Paubon și Elgar

Interpretează:

Oana Nedelea (vioară), Răzvan Păun (vioară), Teodora Boloca (violă), Natalia Stoenescu (violă), Valentin Simion (violoncel), Alexandru Sztoica (contrabas), Carina Boanță (flaut), Riana Savu (flaut), Cristina Silvas (flaut), Ana Sireteanu (flaut) și Ina Creciun (pian)

#ADMUSICAM este o sesiune anuală de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii şi masterclass-uri în domeniul orchestral.

Participanţii au provenit din rândul tinerilor muzicieni români cu vârste între 18-25 ani. În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi au avut ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională și mentorat, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique, social media skills și personal branding.De asemenea, au avut șansa să lucreze cu Theodor Andreescu, membru al Orchestrei Naționale Radio și fost membru al EUYO – Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, care a susţinut un workshop de pregătire pentru audiții și tehnici orchestrale.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia.

Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni. Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene.