A fi sau a nu fi - proiecţie Anca Damian la ICR

Recluziune şi psihodramă
Marţi, 17 aprilie, ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc proiecţia filmului documentar A fi sau a nu fi
, de Anca Damian.

„Joi", ziua eliberărilor din închisoare, este titlul psihodramei scrise, cu ajutorul unui actor profesionist, de un deţinut (zis „Administratorul") de la Penitenciarul de maximă siguranţă Arad. Alături de el, alţi 13 condamnaţi la ani grei. Împreună, descoperă în teatru o formă de libertate. Una care le aduce o neaşteptată recunoaştere şi, totodată, invitaţii din partea unor instituţii artistice „de afară". A fi sau a nu fi (86 min), documentar tulburător despre penitenţă, scenă şi viaţă, ne dezvăluie ce urmează atunci când ropotul aplauzelor se stinge.

Printre filmele regizate de Anca Damian se mai numără "Muzeul de la Şosea" (2006, selecţionat în secţiunea competitivă la International Festival of Films on Art - Montreal - 2007), "Călătorie în România" (2004, selecţionat la Astra Film Fest şi la Dakino), "PORTO FRANCO 2000" (2001, premiat la DAKINO, selecţionat la FILMVIDEO 2001, Montecatini şi la Festivalul de Film de arta de la Palazo Venezia – Roma), "Trecătorul Pămantului-Ion Nicodim" (1998, Premiul special al juriului la Millennium Film Festival on Fine Arts- Szolnok) "VICTOR BRAUNER"(1993, Selecţionat la Festivalul Filmului de la Sao Paolo).
Regizor, director de imagine, producător de film, Anca Damian este doctor în Cinematografie şi Media şi conferenţiar universitar la U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" Bucureşti.

Accesul publicului la proiecţie este liber.

Contact media : Serviciul de presă al ICR, e-mail : biroul.presa @ icr.ro, tel. : 031 7100 622