Sherban Lupu & Luiza Borac @ ICR Londra

Al doilea concert din cadrul stagiunii Societatii Enescu la ICR Londra ofera o experienta unica a operei lui Enescu si este sustinut de reputatii artisti de origine romana, violonistul Sherban Lupu si pianista Luiza Borac. . Program: George Enescu Sonata No. 2 in F minor op. 6 Impressions from Childhood op. 28 Airs in Romanian Folk style for solo violin    Moderato     Alegro giusto     Andante     Allegro giocoso Sonata No. 3 in "Romanian Folk Character", op. 25

Sherban Lupu Unul dintre cei mai proeminenti interpreti ai muzicii lui George Enescu, Sherban Lupu a studiat la Conservatorul din Bucuresti si la Guildhall School of Music din Londra cu Yfrah Neaman. A participat la sesiuni de masterclass sustinute de violonisti celebri precum Yehudi Menuhin, Henryk Szering si Nathan Milstein. A fost premiat in numeroase competitii precum: Vienna International, Romanian National String Quartet, Jacques Thibaud in Paris, Carl Flesch in Londra, Royal Society of Arts si Park Lane Group Contest. In prezent este profesor de vioara la University of Illinois si a fost director artistic al Festivalului Gubbio din Italia si prim-solist la opera din San Francisco. Lupu este specializat pe muzica romaneasca si din Europa de est, precum si pe repertoriul romantic virtuoso. A sustinut recitaluri solo pe scenele de la Kennedy Center, Gstaad Festival, Aldeburgh Festival, Royal Festival Hall, Queen Elisabeth Hall, Wigmore Hall, St. John's Smith Square si Carnegie Hall. In 2000, Sherban Lupu a fost premiat de Fundatia Culturala Romana pentru promovarea culturii romane in lume. Vioara lui Lupu a fost confectionata de Niccolo Gagliano in 1751 si i-a fost daruita de catre Fundatia Ratiu. Din decembrie 2005, Sherban Lupu este directorul artistic al Societatii Enescu din Statele Unite.

Luiza Borac Luiza Borac a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti si Musikhochschule din Hanovra, unde preda in prezent. A studiat cu Murray Perahia, Radu Lupu, Karl-Ulrich Schnabel, Leon Fleisher, Fou Ts'ong, Noretta Conci, Dmitri Bashkirov in cadrul unor sesiuni de masterclass. A inregistrat CD-uri la case de productie precum BMG Ariola, Ambitus si Avie. A concertat pe scene internationale de prestigiu precum: Concertgebouw Amsterdam, Steinway Hall din New York, Radio Hall din Hamburg, Palais Pallfy din Viena, Cologne Philharmonie, Puccini Hall din Milano si Ateneul din Bucuresti. Pe langa inregistrarea a numeroase CD-uri, Luiza a fost invitata la emisiuni de radio si televiziune din Europa si Statele Unite. Luiza Borac a participat la festivaluri de marca precum: Grieg Festival in Oslo, Prokofiev Festival la Barbican Centre Londra, Aldeburgh Festival of Music and the Arts, Chopin Festival in Viena si Milano, South Bohemian Music Festival, Braunschweiger Classix si Schleswig-Holstein Music Festival. A fost primsolista in cadrul Netherlands Philharmonic Orchestra, Philharmonic Orchestra of Nations sub bagheta lui Justus Frantz, Orchestrele radio din Bucuresti si Koln, Utah Symphony Orchestra. In 1999 a concertat la Hanovra in aer liber in fata unui public de 10.000 de persoane. In 2007 a castigat premiul BBC Music Award pentru cel mai bun CD instrumental al anului. Inregistrarile din Concertgebouw Amsterdam, London Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, Glyndebourne Opera au fost alese din 1500 de CD-uri de catre juriu si peste 40,000 de voturi din partea publicului.

Societatea Enescu este un proiect al Institutului Cultural Roman Londra sub patronajul regal al ASR Pincipesa Margareta a Romaniei.

Stagiunea de concerte a Societatii Enescu: 4 octombrie: Adrian Brendel si Nicola Eimer 1 noiembrie: Sherban Lupu si Luiza Borac 6 decembrie: Mihaela Ursuleasa

Cand: Joi 1 noiembrie 2007, 6.30-9.00 pm;

Unde: Institutul Cultural Roman Londra, 1 Belgrave Square, London SW1X8PH

Intrarea se face pe baza de invitatie.