Politici ale memoriei in Europa post-comunista

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Scoala de Studii Slavone si Est-Europene din cadrul Universitatii din Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, organizeaza conferinta de lansare a primei editii internationale a anuarului History of Communism in Europe. Anuarul si conferinta exploreaza istoria regimurilor comuniste din Romania si Europa de Est si analizeaza posteritatea complicata si tulbure a sistemului comunist.

Conferinta se va deschide cu cateva remarci introductive sustinute de ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

Conferinta va fi sustinuta de profesori si cercetatori britanici si romani: Dennis Deletant - profesor de Studii Romanesti in cadrul Scolii de Studii Slavone si Est-Europene (SSEES); Mihail Neamtu - director stiintific, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER); Bogdan Iacob - secretar stiintific, IICCMER; Corina Dobos - expert, IICCMER; Marius Stan - expert, IICCMER.

Volumul I al anuarului History of Communism in Europe, intitulat Politics of Memory in Post-Communist Europe, examineaza mutatiile filozofice si ideologice ale doctrinei comuniste, iar temele vizate sunt rememorarea si reinterpretarea trecutului comunist in tarile din fostul bloc sovietic - Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Bulgaria, fosta RDG, Polonia, fosta URSS si fosta Iugoslavie. Cartea poate fi achizitionata de pe website-ul Zeta Books.

Cand: vineri 25 februarie 2011, 5pm Unde: Institutul Cultural Roman din Londra Intrarea: libera. Va rugam rezervati din timp la office@icr-london.co.uk sau 020 7752 0134.