Proiectul Jocul de acasa, conceput de Fundatia pentru Mestesuguri din Bucuresti, isi propune promovarea catre publicul tanar britanic a unui segment al culturii romanesti traditionale, cu mijloace de exprimare artistica neconventionale si nespecifice folclorului traditional. In societatea romaneasca, migrarea de la tara la oras a dus la o pierdere a reperului de "acasa", a legaturii cu locul de origine. Jocul de acasa ajuta tanara generatie sa cunoasca obiceiurile legate de ciclul vietii, obiectele de recuzita ce insotesc aceste obiceiuri cat si semnificatiile acestora.
Proiectul are doua componente: Spectacolul de marionete: va prezenta obiceiuri de trecere (nunta, nastere, inmormantare), iar actorii vor initia o discutie cu copiii, pe tema ritualurilor de trecere in comunitatile din care provin si cele in care au fost integrati. Ateliere de creatie: se vor folosi materiale (cum ar fi linguri de lemn) pentru a crea marionete si papusi cu tema "Jucarii din nimicuri".
"Pornim de la premisa ca jocul e cel care ne leaga afectiv de locurile de unde fiecare din noi a pornit, intr-un fel sau altul; spre alte locuri sau oameni, spre alte obiceiuri, reguli, datini. Din joc si in joaca, fiecare dintre noi am facut pasii spre maturitate", declara Bruno Mastan, unul dintre actori. Bruno Mastan este coordonator de proiect la Fundatia Internationala pentru Copil si Familie, iar Florentina Tanase este actrita a Teatrului Tandarica.
Cand: 29 octombrie - 3 noiembrie 2007;
Unde: Kensington Primary School & Pimlico School, Londra