Ziua Bibliotecilor, sărbătorită la Madrid

O nouă ediție a proiectului Ziua Bibliotecilor - 2019 O călătorie prin Europa este organizată în perioada 24-25 octombrie de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Goethe, Institutul Francez şi Alianţa Franceză.

Reprezentanța ICR Madrid își va deschide larg porțile si va primi vizitatori. Pe tot parcursul zilei de joi, publicul interesat va vizita biblioteca ICR Madrid, va putea accesa fondul de carte al bibliotecii și va putea consulta titlurile de carte și traducerile în limba spaniolă din literatura română clasică si contemporană. Vizitatorilor li se va oferi, sub formă de papirus, o poezie în limba română tradusă în spaniolă, pe o temă legată de călătorii.

Pe  25 octombrie, de la ora 18.30, la sediul Institutului Goethe din Madrid, va fi organizat un atelier de povești, intitulat „Babelul de povești”. Fiecare institut va participa cu o poveste reprezentativă pentru țara de origine. ICR Madrid va prezenta povestea Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, în lectura și interpretarea actriței Mariana Achim.

Cei mai mici cititori se vor bucura de farmecul povestirilor românești, franceze și germane, în timp ce părinții au posibilitatea de a vizita expoziția de albume și cărți de călătorie organizată de institutele culturale participante la eveniment.

Ziua Bibliotecilor este organizată anual de rețeaua Eunic España, printr-o serie de evenimente destinate copiilor și adulților, pentru a sublinia diversitatea lingvistică a Europei.

Din luna octombrie 2019, Reprezentanţa Institutului Cultural Român de la Madrid exercită preşedinţia reţelei institutelor naționale de cultură EUNIC Spania, pe o perioadă de un an. EUNIC Spania funcţionează din 2008 şi are în componenţă 22 de institute și centre culturale precum: Instituto Cervantes – sediul central, Goethe-Institut España, British Council, Institut Français de Madrid, Instituto Italiano de Cultura Madrid, Centro Checo Madrid, Foro Cultural de Austria, Instituto Iberoamericano de Finlandia, Alliance Française España, Institutul Cultural Român de la Madrid. etc.