Stand românesc la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk

În perioada 7-10 februarie 2019, România va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Târgul Internațional de Carte de la Minsk, cu un stand național, organizat de Ambasada României în Republica Belarus și Institutul Cultural Român de la Varșovia.

Pe rafturile standului vor fi expuse cărţi în limba română şi traduceri în diverse limbi internaţionale, CD-uri cu muzică românească de diverse genuri, de asemenea albume publicate de Editura ICR.

Publicul va avea la dispoziție și o multitudine de materiale promoționale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare românești din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu și Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite semne de carte şi flyere având ca temă gastronomia tradiţională românească.

Concepția grafică a standului marchează deţinerea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar sigla românească, special realizată pentru acest an, este expusă pe materialele promoționale, distribuite gratuit vizitatorilor.

Târgul Internaţional de Carte de la Minsk este un eveniment cultural de mare importanţă şi vizibilitate, la care participă în fiecare an numeroase ţări din întreaga lume. La ediţia din 2018 au participat peste 300 de expozanţi din 31 de ţări, iar târgul a fost vizitat de peste 60 000 de persoane.

Participarea la acest important târg de carte cu un stand românesc reprezintă o ocazie deosebită de promovare a culturii române în Belarus, atât în rândul publicului larg, cât şi în relaţia cu instituţiile culturale şi mass-media din această ţară.