“Romania keeps walking” – expoziţie de fotografie la Bruxelles

Centrul Român de Informare de la Bruxelles va prezenta pe data de 17 aprilie 2008 expoziţia de fotografie „Romania keeps walking" a fotografului grec Michalis Moscholios. Expozitia de fotografie va avea loc la galeria Art Base de la Bruxelles si va putea fi vizitată în perioada 17 aprilie - 17 mai.

Michail Moscholios şi-a facut o parte din studiile academice în Romania şi este în prezent funcţionar al Comisiei Europene; a fost premiat la numeroase concursuri de fotografie de la Bruxelles şi se declară veşnic fascinat de Romania. Moscholios se revendică de la şcoala de "street photography" devenită celebră în Franţa, UK şi SUA prin nume ca Henri Cartier-Bresson, Bruce Davidson, Don Mc Cullin sau artistul fotografiei "glam" timpurii David Baley.

Cele 22 de fotografii de format amplu care compun expozitia surprind strazi, oameni, chipuri si prezinta publicului o imagine a unei tari care are in permanenta elemente noi de oferit, o Romanie in continua miscare si evolutie. Fotografiile propuse fac parte dintr-un vast proiect numit "Europa mia" inceput de fotograful grec cu cativa ani in urma, in care artistul incearca sa surprinda prin lentila schimbarile suferite de europenii din mediul urban.

Pentru mai multe informatii legate de acest eveniment: Raluca Neagu, Centrul Român de Informare de la Bruxelles – raluca.neagu@roinfocentre.be; tel : + 32 2 3444 145