Începând cu data de 16 decembrie 2010, filmul românesc Poliţist, adjectiv (premiul Juriului sectiunii Un Certain Regard, Cannes 2009 şi Premiul FIPRESCI, Cannes 2009) rulează în cinematografele din Israel (Tel Aviv - Muzeul de artă, Ierusalim - Teatrul Ierusalim, Ra'anana, Rehovot ş.a.). Premiera israeliană a filmului a avut loc, cu sprijinul ICR Tel Aviv, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Haifa, octombrie 2009, unde s-a bucurat de un interes special atât din partea criticilor de film cât şi a publicului.
"O poveste care mi-a mers la inimă. În excelentul film al lui Porumboiu, regia evocă cu o artă extraordinară dilema morală şi profesională în care se găseşte eroul. […] Un tur de forţă. Nu am destule cuvinte pentru a recomanda acest film. […]
Ha'aretz, 8 octombrie 2009; Uri Klein, Blues-ul şi bleul uniformei (articolul complet limba ebraică: http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1019,209,40930,.aspx)
"Hollywood-ul a reuşit să scoată câte un film acceptabil, francezii au încă destulă muniţie social-politică, festivalurile au prezentat câteva pelicule fascinante, dar filmele cu adevărat cele mai bune ale anului 2010 au venit dintr-o ţară aflată în depresie: România. Două din ele, "Marţi, după Crăciun" al lui Radu Muntean şi "Poliţist, adjectiv", scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, se pot vedea acum şi în cinematografe [Israel], în timp ce al treilea, "Aurora", de Cristi Puiu, a putut fi descoperit cu ocazia câtorva proiecţii la festivalul de film de la Haifa. Noua cinematografie românească, după cum am mai scris de multe ori în trecut, e un fel de speranţă pentru creaţiile care încă lucrează cu acea credinţă veche, ce ţinea de repertoriul ideatic modernist, că poţi schimba societatea printr-un act artistic, printr-o operă de artă."
Ma'ariv, 27 decembrie 2010; Meir Schnitzer, Fax România: Retrospectiva anului cinematografic (articolul complet - limba ebraică): http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/192/192.html)