Pianista Leona Crasi, pe scena muzicală londoneză de la St Martin-in-the-Fields

Pianista Leona Crasi a susținut,  vineri, 19 iulie, un concert la celebra St. Martin-in-the Fields, fiind invitată de Institutul Cultural Român din Londra, în cadrul seriei de concerte organizată, de mai bine de opt ani, în parteneriat cu prestigioasa instituție muzicală londoneză.

Recitalul tinerei artiste, cuprinzând lucrări de György Ligeti, Diana Rotaru și Franz Liszt, a încheiat seria de concerte româneşti de la St Martin-in-the-Fields din prima jumătate a acestui an, care i-a mai avut ca protagoniști pe violoniștii Mălina Ciobanu, Iohan Coman, Rebeca Lazăr și Ioan-Octavian Pârlea, alături de pianiștii Mihai Ritivoiu, Kira Frolu și Radu Stoica. Evenimentul a fost primit cu mare entuziasm de un public de aproximativ 300 de persoane, pianista româncă, studentă eminentă a prestigioasei Royal Academy of Music, fiind răsplătită cu îndelungi aplauze.

Leona Crasia început studiul pianului în România, la vârsta de 3 ani, continuându-și studiile la Școala de Muzică din Cluj-Napoca, pentru ca apoi să se stabilească în Statele Unite ale Americii, studiind la Alabama School of Fine Arts sub îndrumarea lui Ronald Shinn. De-a lungul timpului a beneficiat de îndrumarea unor profesori de la universități prestigioase, precum Academia Franz Liszt (Budapesta), Juilliard School of Music (New York), Cleveland Institute of Music (Cleveland) și Royal Academy of Music (Londra). Leona a fost laureată a numeroase competiții și festivaluri naționale și internaționale de specialitate. Printre performanțele ei amintim Premiul I la Festivalul de Muzică Ungară al Institutului Balassi din România (2017), Premiul Special la Festivalul de Muzică și Artă de la Worthing (Marea Britanie, 2016), Premiul I la Concursul de Muzică Louis Pickard (Alabama, 2013). De asemenea, a susținut concerte în România, Statele Unite ale Americii, Anglia, Ungaria și Spania. Printre activitățile concertistice recente se numără apariții în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de la Bozsok, Institutul Cultural Maghiar din Londra, The Forge Venue din Londra și o colaborare cu Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În prezent, pianista studiază la Royal Academy of Music, sub îndrumarea lui Colin Stone.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și despre întreg programul ICR Londra, vă rugăm să vizitaţiwww.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.