Personalităţi de origine română în deschiderea „Săptămânii Culturilor Străine” de la Paris

Celebra artistă de origine română, Augusta de Schucani, renumită în întreaga lume prin stilul său pictural și tehnica inedită folosită, deschide „Săptămâna Culturilor Străine” de la Paris cu vernisajul „Pinacoteca cu celebrități”. Evenimentul va fi găzduit de Galeria Macadam a ICR Paris, vineri, 20 septembrie 2019, la orele 19.00.

În cadrul „Săptămânii Culturilor Străine”, a cărei temă de anul acesta poartă numele „Creatoarele”, publicul are ocazia să o descopere pe talentata artistă româncă „iconoclastă”, Augusta de Schucani. Creatoarea, originară din Turda, care trăieşte şi lucrează în inima Parisului, a devenit o artistă de succes în capitala mondială a artei, unde este reprezentată de mai multe galerii. Suporturile transparente pe care le foloseşte pentru a picta, de cele mai multe ori de mari dimensiuni şi pe care le suprapune în mai multe straturi, dau o notă aparte stilului său. Augusta foloseşte culorile acrilice şi termice, într-o tehnică mixtă.

Pentru „Pinacoteca cu celebrităţi” artista s-a inspirat dintr-o expoziţie care a avut loc la Centrul Pompidou denumită „ American Icons”. Din dorinţa de a vorbi despre ţara ei, artista reprezintă pe pânză personalităţi de origine română care au marcat cultura franceză. Galeria Macadam găzduieşte astfel surprinzătoarele sale „Romanian Icons”, o semnificativă alianţă între un panteon clasic şi modernitatea artistică.

Despre Augusta de Schucani

A absolvit Facultatea de Arhitectură în 1977. A lucrat un timp la Muzeul de Artă și Istorie din Zalău, cât și pe șantiere de restaurare și recuperare a unor monumente istorice din România. A urmat cursurile Școlii de Pictură Bizantină din București, specializându-se ulterior în realizarea de icoane si mozaicuri. A primit și a executat comenzi de restaurare a patrimoniului artistic și istoric al Bisericilor Ortodoxe, iar în 1988 s-a instalat la New York. A continuat să picteze și a devenit stilistă la First Source International.

Din 1994 o regăsim în Franța, unde trăieşte și lucrează într-un atelier în apropierea Centrului Georges Pompidou.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 12 septembrie - 20 octobrie 2019, cu următorul program: de luni până vineri, între orele 10-13 şi 15-18

Intrarea este liberă.

ICR Paris, membru al rețelei FICEP (Forumul Institutelor Culturale Străine din Paris) organizatorul „Săptămânii Culturilor Străine”, participă cu regularitate la acest eveniment cultural major, o manifestare tradițională în luna septembrie pariziană.