Măiestrie și dinamism: recital de pian al tinerei Cristiana Achim la ICR Londra

Institutul Cultural Român de la Londra invită iubitorii de muzică pe 7 martie, începând cu ora 19:00, la un recital de pian susținut de tânăra muziciană Cristiana Achim. Evenimentul face parte din seria Concertelor Enescu, organizate de ICR Londra și va fi susținut la sediul institutului din Belgrave Square.

Cristiana Achim este considerată una dintre cele mai apreciate pianiste din generația sa și este una dintre cele mai active muziciene româno-britanice.De curând, ea câștigat o bursă oferită de prestigioasa London Symphony Orchestra, beneficiind, de asemenea, de susținerea Fundației C. Bechstein și Talent Unlimited. 

Pentru concertul pe care îl va prezenta la sediul din Belgrave Square, pianista a pregătit un program ce conține piese de Maurice Ravel, Aaron Copland / Leonard Bernstein, Clara Schumann, Alberto Ginastera, George Enescu și două compoziții proprii, aranjamente pentru pian solo ale pieselor „Trece-un nouraș pe sus” și „Doina din Maramureș”, prelucrarea muzicii tradiționale românești în stil componistic clasic fiind una dintre preocupările sale cele mai importante.

Născută în București, Cristiana Achim urmează cursurile de master la Royal College of Music, Londra, sub îndrumarea mentorului său, Nigel Clayton. A concertat alături de cunoscute orchestre atât din Romania, cât și din Marea Britanie, prin care se numără Camerata Regală, Trinity Orchestra, sub bagheta dirijorilor Sabin Pautza, Constantin Grigore și John Andrews. Invitată adesea să cânte la Queen Elizabeth Hall, St James’s Piccadilly sau Ateneul Roman, Cristiana Achim este și o activă ambasadoare a educației muzicale pentru Fundația Benedetti (UK), contribuind astfel la îmbunătățirea sistemul educațional românesc prin prezentarea, în țară, a unor ateliere creative de muzică pentru copii din medii defavorizate.