În datele de 23 septembrie și 25 septembrie 2016, Maestrul Marius Mihalache și formația sa au susținut două concerte la Beijing. Evenimentele au fost organizate de ICR Beijing în parteneriat cu Conservatorul Central de Muzică din Beijing.
Concertul din data de 23 septembrie s-a intitulat „Origini", în cadrul acestui concert Maestrul Marius Mihalache și formația sa (Arabela Nicolau - voce, Lorin Mihalache - tobe, Nicu Băran - bass) au abordat un repertoriu românesc, prezentând publicului, piese din diverse stiluri muzicale, lăutărești, clasice, de jazz.
În data de 25 septembrie, în intervalul orar 15:00-17:00, Maestrul Mihalache a susținut un master-class. Acesta a fost împărțit în trei părți. Prima parte a fost o prezentare teoretică despre apariția țambalului (în lume în secolul al 8-lea, și traseul pe care l-a urmat până a ajuns pe teritoriul țării noastre în secolul al 15-lea) și principalele etape ale evoluției sale. Cea de a doua parte a fost una practică, în care Maestrul Mihalache împreună cu formația sa, au prezentat publicului piese de țambal din diverse perioade ale evoluției sale, după pătrunderea pe teritoriul țării noastre, cum ar fi perioada de început (sec. 15-17), perioada clasică (sec. 18-19) și perioada contemporană (sec. 20 și începutul sec. 21). Cea de a treia parte, a fost una interactivă, în care studenții chinezi au învățat să cânte la țambalul occidental piese din repertoriul românesc. În aceeași seară, Maestrul Mihalache a susținut cel de al doilea concert împreună cu formația sa, de data aceasta au abordat un repertoriu românesc și universal, inclusiv o lucrare proprie, lucrare care este coloana sonoră a filmului „Filantropica" de Nae Caranfil. La sfârșitul concertului, Maestrul Mihalache a invitat pe scenă profesorii și studenții chinezi să interpreteze împreună două piese. Prima piesă a fost renumita piesă românească „Ciocârlia", iar cea de a doua piesă a fost „Molihua (Floare de iasomie)" - la această piesă maestrul Mihalache a cântat pe un țambal chinezesc, iar doamna Liu Yuening, profesor de țambal la Conservatorul Central de Muzică din Beijing, a cântat la țambalul occidental. Pentru acest moment artistic au fost pe scenă alături de Maestrul Mihalache și de formația sa 12 artiști chinezi.
Gazda celor trei evenimente a fost Conservatorul Central de Muzică din Beijing. Evenimentele au fost foarte apreciate de publicul chinez, sala Auditorium dovedindu-se neîncăpătoare.