MADRID. Actrița Mariana Achim, în seria „Din lumea artelor…cu români din Spania”

O serie de episoade cu români de succes care locuiesc și activează în Spania și care au reușit să se remarce prin valoarea lor în mediul cultural spaniol, în diverse domenii artistice – arte vizuale, literatură, muzică, artele spectacolului – este prezentată pe rețelele sociale ale Institutului Cultural Român de la Madrid, în fiecare zi de marți și vineri. Români ale căror opere le-am citit, văzut, admirat și pe care ICR Madrid ne propune să îi cunoaștem și altfel, prin mărturii proprii. Este o modalitate de a înțelege mai bine modul în care ei se hrănesc, firesc, din artă și întâlniri cu alți oameni, lucru care ni se întâmplă în oglindă, și nouă, la întâlnirea cu opera lor.

Astfel, „Din lumea artelor…cu români din Spania” continuă marți, 30 iunie, cu o prezentare despre Mariana Achim (actriță). (link )

Până la acest moment, au fost înfățișați, în cadrul seriei, artiștii Anka Moldovan (pictoriță), Marius Ionuț Scarlat (fotograf), Mario Mocanu (regizor), Marian Moraru (violinist), Gelu Vlașin (poet), Vasile Valentín Both (pictor), Alina Daniela Popescu (scriitoare) și Roxana Irimia (pictoriță).

Materialele, realizate în limba spaniolă, pot fi vizionate atât pe site, cât și pe paginile de Facebook și Twitter ale ICR Madrid.