Lungmetrajul „Malmkrog” rulează în cadrul „Rencontres du Cinéma Francophone”, China

Institutul Cultural Român de la Beijing susține proiecția filmului „Malmkrog” (2020, în regia lui Cristi Puiu) în cinci orașe din China- Beijing, Shanghai, Jinan, Xi`an și Shenyang, în cadrul Festivalului Internațional „Rencontres du Cinéma Francophone”, ce se va desfășura în perioada 15- 31 martie 2024.

„Malmkrog” va rula în limba franceză, cu subtitrare în limba engleză și în limba chineză, după cum urmează:

1. Shenyang: 9 martie, Foreign Languages School of Changchun

2. Tianjin: 24 martie la 14:00, Alliance Française de Tianjin

3. Shanghai: 30 martie la 18:00 la Institut Français de Shanghai

4. Beijing: 31 martie la 17:45 la Institut Français de Pékin

5. Xian: 31 martie, Alliance Française de Xi'an.

Biletele pot fi achiziționate direct pe platforma Cuan Pian (攒片).

„Malmkrog” (2020) este o dramă de epocă regizată de Cristi Puiu, după un text de Vladimir Soloviov „Trois entretiens” , premiată la Festivalul Internațional de film de la Berlin pentru cea mai bună regie - secțiunea Encounters. Din distribuție fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaitė, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás. Acțiunea se petrece la finalul unei luni decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. Împărțit în șase capitole, fiecare numit după numele protagoniștilor, filmul prezintă o serie de conversații despre război, pace, moralitate, moarte și Antihrist, toate purtate în limba franceză, așa cum se obișnuia în aristocrația de la acea vreme.

Festivalul cinematografiei francofone va oferi publicului chinez douăzeci de filme excelente, pe parcursul a două săptămâni, proiectate la Institutul Francez din Beijing, la Cinemateca Chineză, precum și în numeroase cinematografe din întreaga Chină. Pentru această nouă ediție din 2024, limba franceză este valorizată ca un liant între diferitele culturi, dar și ca limba de interpretare preferată a artiștilor. Această selecție va permite publicului să descopere mare diversitate a artei cinematografice, din lumea francofonă.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Institutul Francez de la Beijing și cu Ambasada Franței din R.P. China.