LONDRA. Scurtmetrajul „Exterior in izolare”, regizat de Matei Branea, prezentat la Festivalul „In short, Europe”

Cea de-a II-a ediție a Festivalului„In short, Europe” va avea loc online, în perioada 28 octombrie - 4 noiembrie, și are ca temă„Evadarea”. Festivalul va oferi publicului o colecție de 15 scurtmetraje europene într-o varietate de genuri și stiluri, prezentând personaje și imagini care apar și dispar, urmând călătorii fizice sau mentale, ajungând la punctele de sosire sau la punctele de plecare, mereu în mișcare, căutând o scăpare care poate sau poate nu veni.

România va fi reprezentată de scurtmetrajul de animație„Outdoors in Isolation” /„Exterior in izolare” (2020), realizat de Matei Branea. Filmul a fost realizat în cadrul secțiunii Cinem@Casa, a celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Filmului European din iunie 2020, organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Comisiei Europene în România și a clusterului EUNIC România.

Luni, 2 Noiembrie, va avea locși unpanel de discuții cu regizorii de animație Ami Lindholm, Dina Velikovskaya, Matei Branea, Aoife Doyle și Skirmanta Jakaitė.

Festivalul de film „In Short Europe”, o inițiativă a clusterului EUNIC Londra (European Union National Institutes for Culture), este un festival european de scurtmetraj, organizat pentru prima dată în ianuarie 2020. Inițiativa a luat naștere ca urmare a zilei BREXIT și a avut ca miză celebrarea cinematografiei europene și a valorilor comune pe care aceasta le împărtășește cu cinematografia din Marea Britanie.