Lansarea volumului „Teme și metode de cercetare în istorie și filologie”, cu sprijinul ICR Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină lansarea volumului „Teme și metode de cercetare în istorie și filologie”, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oradea și Universitatea din Padova. Evenimentul este organizat, în colaborare, de Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din Oradea și va avea loc miercuri, 5 iulie 2023, ora 17.00, la Centrul de Informare al României „Gheorghe Brătianu” din cadrul Universității de Stat din Moldova.

În cadrul sesiunii de lansare vor lua cuvântul, pentru mesaje de salut și prezentări, cunoscuți istorici din România și Republica Moldova, precum Sorin Șipoș, Gabriel Moisa, Ion Gumenâi, Liliana Rotaru și Ion Xenofontov.

Platforma evenimentului le oferă celor prezenți ocazia unor discuții concrete între directorul ICR Chișinău, Monica Babuc, rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov și reprezentanții Universității din Oradea, pentru stabilirea unui acord tripartit între instituțiile participante și creionarea unui plan comun de activități, în scopul promovării valorilor culturale românești în Republica Moldova.

Publicarea volumului „Teme și metode de cercetare în istorie și filologie” în cadrul Școlii Doctorale de Istorie de la Universitatea din Oradea subliniază colaborarea științifică dintre cele două discipline, istoria și filologia, aducând o imagine cuprinzătoare asupra evoluției instrumentelor, metodelor și temelor de cercetare din istoriografia românească.