ICR, liderul unei idei de proiect selectată în prima fază a EUNIC „European Spaces of Culture”

Un juriu alcătuit din cinci experți internaționali în domeniul managementului cultural a selectat joi, 8 iulie, 14 idei de proiecte care s-au calificat pentru cea de a doua fază a finanțării oferită prin proiectul „European Spaces of Culture”, organizat de rețeaua globală EUNIC (Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană) și co-finanțat de Comisia Europeană.

„MoldArte - platformă pentru promovarea actorilor culturali din Republica Moldova” este una dintre cele 14 idei de proiecte care vizează găsirea unor modele inovative în domeniul relațiilor culturale și care urmează a fi dezvoltat într-un proiect concret pentru 2022. Cele 14 idei de proiecte au fost selectate dintr-un total de 39 de aplicații. Institutul Cultural Român este lider de proiect, alături de parteneri din Republica Moldova și România: Ambasada Austriei în Republica Moldova, Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, Goethe-Institut Bucureşti, Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova (CSCI), Muzeul Național de Artă al Moldovei, Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Centrul pentru Artă Contemporană, Chișinău KSA:K, Asociația „MOLDOX” din Republica Moldova, Asociația „Studio Cocoşul Roşu” din Republica Moldova.

„MoldArte își propune să conecteze actori culturali din Republica Moldova și din țările europene partenere ale proiectului (România, Austria, Germania) prin crearea unei platforme integrate - un instrument viabil și durabil de relaționare, destinat profesioniștilor din domeniul cultural (artiști, manageri culturali, organizații publice sau private) activi în domeniul artei angajate social, pentru a stimula gândirea critică și a promova cultura ca pilon în educație și dezvoltare durabilă. Platforma va sprijini dezvoltarea inițiativelor locale și transfrontaliere din domeniul artei contemporane, în relație cu schimbările urbane, sociale și de mediu, relevante pentru contextul din Republica Moldova.

Mai multe informații despre „European Spaces of Culture”, precum și lista integrală a ideilor de proiecte selectate se regăsesc aici.