Filmul „Oameni de treabă”, proiectat în luna decembrie în cinematecile din Haifa și Holon, cu sprijinul ICR Tel Aviv

În contextul reprogramării Festivalului Filmului Românesc din Israel pentru primăvara anului 2024 și pentru a menține viu interesul publicului israelian pentru cinematografia românească, ICR Tel Aviv, în colaborare cu două cinemateci partenere ale festivalului, organizează în luna decembrie proiecția unuia dintre filmele selectate pentru ediția din 2023, „Oameni de treabă”. Filmul va fi proiectat în zilele de luni, 18 decembrie, de la ora 18.00, la Cinemateca din Holon, și marți, 26 decembrie, de la ora 17.00, la Cinemateca din Haifa.

Filmul a fost selectat de curatoarea festivalului, Iris Lackner, în colaborare cu echipa ICR Tel Aviv și reprezentanții cinematecilor partenere din Holon și Haifa.

Regizat de Paul Negoescu, filmul Oameni de treabă este o dramă-comedie neagră, distins cu șase premii Gopo în anul 2023 și cu numeroase titluri internaționale pentru interpretare și regie, printre care Marele Premiu „Golden Atlas” la Festivalul Internațional de Film de la Arras din Franța, Premiul special al Juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur din Belgia.

Oameni de treabă (România, 2022, 95 min.)

Regia: Paul Negoescu

Sinopsis: Ilie (Iulian Postelnicu) este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, dar și a tensiunilor care se acumulează, bărbatul se vede nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

Distribuție: Anghel Damian, Iulian Postelnicu, Cristina Semciuc, Vasile Muraru, Vitalie Bichir

Trailer oficial: aici.