Expoziția „Eu și naturaˮ a artistei românce Giulia Vicolo, la sediul ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena găzduiește, în perioada 19 - 26 noiembrie 2023, expoziția „Eu și naturaˮ a artistei românce Giulia Vicolo. Vernisajul a avut loc duminică, 19 noiembrie 2023, începând cu ora 13.00.

Lucrările ce compun expoziția „Eu și naturaˮ reprezintă o continuare a lucrărilor expuse în luna mai 2023 în Viena, cu tema „Exkursˮ, reprezentând pentru artistă o întoarcere pentru o clipă din nou la natură, ca etern izvor de inspirație pentru toți artiștii din toate vremurile. Lucrările expuse pot fi interpretate drept o excursie în natură, o listă de impresii și emoții imediate. Punctul central al expoziției îl reprezintă spectacolul natural ca simbol elementar al vieții. Lucrările prezintă o pictură detaliată, care alunecă pe alocuri în abstract. Datorită pregătirii sale în domeniul arhitecturii și matematicii, atenția artistei este îndreptată atât spre tehnic cât și spre artistic.

Giulia Vicolo s-a născut în România, în satul Ciurbești de lângă Iași. Dorința și nevoia de a cunoaște mai multe despre pictură au condus-o către profesorul de pictură și restauratorul de pictură Ioan Buliga, până în noiembrie 2018, când acesta a decedat. Atelierul soțului său din Viena a devenit pentru Iulia Buliga al doilea său loc de muncă. Pe lângă pictură, a învățat de la acesta despre restaurarea artei și aurire. Principala sa ocupație din prezent este pictura, pe care o practică în atelierul dânsei din Viena. Pe lângă pictură, se ocupă și de proiectare/execuție diverse obiecte, restaurare, aurire și grafică pe computer. Temporar mai lucrează încă in domeniul de proiectare arhitecturală. Multe dintre lucrările sale îmbogățesc spații publice și private. Este membră a ig bildende Kunst/Viena, Basis Kultur/Viena, Artboxy/Elvetia, ART FRIENDS AUSTRIA/Austria, MenschKunst/Germania.

Intrarea este gratuită.