EUNIC - European Union National Institutes for Culture - la Londra

Institutele si centrele culturale ale statelor membre UE reprezentate la Londra au semnat vineri 21 septembrie 2007 carta de constituire a filialei EUNIC Londra.

EUNIC (European Union National Institutes for Culture, www.eunic-europe.eu/) este o retea a institutelor culturale naţionale din Europa, constituita la Praga in 2006, ca initiativa a British Council. In prezent EUNIC are 19 membri – incluzand organizatiile de indelunga traditie in relatii culturale internationale ca Institut Francais, Goethe Institut sau Instituto Cervantes. In luna iunie 2007, Romania, prin Institutul Cultural Roman, a aderat la aceasta retea, devenind un partener activ in cooperarea culturala la nivel european.

Presedintele ales al organizatiei EUNIC Londra este Gabriela Massaci, Directorul ICR Londra, care impreuna cu cei doi vice-presedinti, Dr Roland Goll, Directorul Institutului Goethe din Londra si Johannes Wimmer, Directorul Forumului Cultural Austriac, vor coordona programul de parteneriat al institutelor membre EUNIC din Londra.

"Invitatia de a ma alatura ca presedinte echipei de conducere a EUNIC Londra ma onoreaza si ma bucur mai ales ca ICR Londra si-a castigat o buna reputatie la Londra" – declara doamna Massaci. Am intrat intr-o valoroasa traditie de cooperare intre institutele culturale straine din Marea Britanie; lucram deja impreuna la un festival de film documentar Voyage pentru noiembrie 2007 si avem planuri pentru 2008. Telul nostru comun este sa concepem programe in care identitatea culturala proprie fiecaraia se regaseste in unitatea de sprit a Europei.