Dan Perjovschi, fără viză, la Londra

Fie că desenează, scrie sau vorbeşte, Dan Perjovschi stârneşte întrebări. Cunoscut pentru spiritul de indepenţă şi independenţa de spirit, artistul român a fost invitat să susţină o prezentare la London Festival of Europe, în cadrul dezbaterii European Action and the Arts (Acţiune şi artă în Europa), alături de artişti, scriitori şi teoreticieni englezi şi europeni. Evenimentul a fost organizat de European Alternatives în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra.
Sub titlul Visa Status: None
, Dan Perjovschi a prezentat contextul istoric şi artistic românesc din 1989 până azi, cu referinţe la proiectele sale şi la implicarea în activarea scenei de artă româneşti, prin colaborarea cu Lia Perjovschi în cadrul Centrului de Analiză a Artei deschis în atelierul artiştilor din Bucureşti. Totodată, artistul a vorbit despre rolul de grafician la Revista 22 şi influenţa discursului politic asupra practicii sale artistice.
Dan Perjovschi
este unul dintre cei mai reprezentativi artişti contemporani români, cu numeroase expoziţii personale şi participări de grup în instituţii internaţionale consacrate. Practica sa constă în comentarii critice, prin desen şi text, la adresa unor subiecte problematice ale lumii contemporane: consumism, democraţie, terorism, corupţie, manipulare politică şi mediatică, implicare socială. Discursul sau este un raspuns la contextele în care lucrează, iar proiectele iau forma unor vaste instalaţii grafice pe suprafeţe diverse (pereţi, ferestre, pardosele) sau a unor publicaţii, de obicei ziare alb-negru cu ilustraţii, care sunt distribuite vizitatorilor.
London Festival of Europe 2008
este un eveniment cultural semnificativ organizat de asociaţia European Alternatives. Desfăşurată între 6-16 martie 2008, ediţia din acest an a fost deschisă de filosoful Bernard Stiegler, director al Centrului de cercetare Pompidou din Paris. Dezbaterea European Action and the Arts a avut loc la Chelsea College of Art and Design şi a fost organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi alte organizaţii culturale de prestigiu precum Allianz Alumni Network, The European Movement, Federal Union, Southampton College of Art si Oxford University European Society.