Cursurile de limba română continuă online

Cursurile de limba romana continua online

Cursurile de limba română organizate de reprezentanța Institutului Cultural Român din Bruxelles continuă în spațiul online. Având în vedere provocările acestei perioade, precum și dorința numărului mare de studenți înscriși de a nu întrerupe procesul de studiu, s-a propus parcursul de învățare a limbii române de la distanță. Profesorul de limba română Elena Butușină utilizează, alături de cursanți, platforma Zoom și susține cursurile corespunzătoare celor două grupe: începători și avansați, cu o frecvență de două ori pe săptămână. Anul acesta, în Belgia, ne bucurăm de o prezență numeroasă, a celor ce doresc să învețe limba română.


Încă de la început, studenții au fost încântați de această alternativă de studiu la distanță, dovadă fiind participarea permanentă și asimilarea eficientă a noțiunilor din programă. Cursurile se desfășoară într-o manieră atractivă și interactivă și respectă structura Cadrului comun european de referință pentru limbi. Fie că vorbim despre interese profesionale, ori culturale ale participanților, cursurile de limbă română organizate de ICR Bruxelles nu reprezintă doar modalitatea clasică de a descoperi frumusețea și complexitatea limbii române, ci și o imersiune în spațiul românesc, admirat pentru istoria, tradițiile și patrimoniul său.

Studenții consideră că „învățarea limbii române reprezintă un pas important pentru a aprofunda legătura personală sau profesională cu România și îi ajută să înțeleagă direct, fără barieră lingvistică, realitatea românească”.

La sfârşitul modulului de limba română, studenţii primesc un certificat lingvistic, după susţinerea unui test de evaluare a competenţelor dobândite.

Programul cursurilor:

Incepători: luni, 18:00 – 19:30

Avansați:   marți, 18:00 – 19:30