Concert de celebrare a Zilei Naţionale a României la Praga

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Institutul Cultural Român de la Praga vă invită la concertul susţinut de grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei”  în ziua de luni, 4 decembrie 2017, ora 17:00, în Piaţa Starometska din Praga. Pe lângă imnul de stat al României, vor fi interpretate o serie de cântece semnificative pentru istoria şi cultura română.

Data de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România la 1 august 1990 pentru a sărbători cel mai important eveniment din istoria României, şi anume unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România care a avut loc în urma Proclamaţiei de la Alba Iulia în 1918.

Înfiinţat în luna decembrie a anului 2012, grupul vocal-instrumental “Fiii Putnei” din Suceava este format din elevi şi studenţi şi este condus de părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

Concertul va fi completat de festivitatea oficială de aprindere a bradului de Crăciun din centrul oraşului care însoţeşte Târgul de Crăciun din Praga, unul dintre cele mai frumoase din Europa şi din lume.