Attila Iuliu Weinberger, Vicepreședinte

Attila Iuliu Weinberger (n. 1965, Oradea) a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, în prezent fiind doctorand al aceleași instituții.

Are o activitate de peste 35 de ani în domeniul artistic, muzical și managerial cultural în Romania şi S.U.A. Consultanța artistică, consultanța de music business, organizarea de concerte/spectacole/turnee artistice, producția de emisiuni tv/radio, producțiile discografice și școală de chitară stau la baza experienței sale profesionale.

În anul 2011, a fost decorat de către Președinția României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Ordin ce i-a fost oferit în semn de apreciere pentru cariera muzicală deosebită și pentru eforturile constante de a descoperi și de a promova noi talente.

Este singurul artist român de blues și de jazz propus pentru nominalizare la șapte categorii din cadrul Premiilor Grammy, ediția 2007, pentru albumul „Nashville Calling”.

Considerat de cǎtre legendarul BB KING „Un chitarist foarte bun şi dinamic”, primind în acelaşi timp aprecierile cotidianului Las Vegas Review Journal - „Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică”, ori ale săptămânalului național american de divertisment Call Back Magazine - „Pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul”, este la ora actuală apreciat ca singurul reper și autoritate în domeniul muzical pe care îl reprezintă, critica de specialiate numindu-l întâiul misionar al muzicii Blues în România. În anul 2018, albumul „Reborn” a staționat nouă săptămâni pe locul doi în topul american RootsMusicReport.

În august 2005, organizează la Costineşti „Festivalul Tău De Blues/ Rock FRAGIL 2005”, iar în 2007, lansează turneul național „Spreading The Blues, Looking for The Players”, un efort de a descoperi și identifica muzicienii care cântă genuri muzicale similare. Acest turneu a numărat 82 de concerte și peste 18 mii de spectatori. În anul 2008, lansează turneul național „The Guitar Man National Tour”, care a totalizat un număr de 96 de concerte și cca. 28 mii de spectatori. În 2009, lansează conceptul și turneul național „Interzis FM - vezi muzici ce nu auzi la radio”, turneu care a însumat 92 de concerte și peste 26 mii de spectatori. În ianuarie 2010, la TVR1, începe seria „Interzis FM”, emisiuni muzicale redactate din filmările de la concertele anului 2009.

Din anul 1998, este președinte fondator al Fundației BlueSylvania, iar din anul 2017 este artist instrumentist și membru al Teatrului Evreiesc de Stat.