Artiști contemporani timișoreni expun la Galeria de artă a Accademia di Romania din Roma în expoziția colectivă „Emergențe”

În anul în care Timișoara poartă titlul de Capitală Europeană a Culturii, Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design și Rectoratul Universității de Vest din Timișoara, sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, prezintă, în capitala Italiei, creațiile a 14 artiști timișoreni în expoziția colectivă „Emergențe”, ce poate fi vizitată în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2023 la Galeria de artă a Accademia di Romania din Roma.

Artiștii expozanți sunt doctoranzi ai Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara, expoziția de la Roma marcând astfel împlinirea a 20 de ani de la înființarea Școlii doctorale de Arte. De la pictură la gravură, grafică, sculptură, obiect și ilustrație, lucrările expoziției colective „Emergențe”, curatoriate de Andreea Lazea, oferă o perspectivă in nuce asupra modului în care cercetările artistice actuale se cristalizează în lucrări extrem de variate ca medii, tehnici și metode de lucru. Publicul este invitat, astfel, să descopere tendințe relevante ale artei contemporane românești prin lucrările artiștilor: Raluca Anghel (pictură), Ovidiu Batista (gravură), Mirela Cerbu (pictură, obiect), Sânziana Gheorghe (pictură), Uliana Gujuman (pictură), Ciprian Hord (fotografie), Emanuela Andreea Hrițcu (sculptură), Bogdan Matei (grafică), Andrei Răzvan Neciu (grafică, obiect), Andrei Pituț (sculptură), Alexandra Satmari (sculptură), Mihai Toth (obiect), Mădălina Trofin (obiect) și Bianca Tulea (grafică-ilustrație).

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 14 noiembrie 2023, la ora 18.00, în Galeria de artă a Accademia di Romania din Roma (Viale delle Belle Arti, 110). Expoziția poate fi vizitată până pe 4 decembrie, de marți până vineri, între orele 15.00-18.00, și sâmbăta, între orele 10.00-12.00 și 15.00-18.00. Intrarea este liberă.

Organizatori: Accademia di Romania in Roma, Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design, Rectoratul Universității de Vest din Timișoara

Cu patronajul: Ambasada României în Republica Italiană, Malta și San Marino

Parteneri media: ARTribune, Revista „Arta”, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, revista „Orizzonti Culturali Italo-Romeni”