Ziua Europeană a Limbilor 2019, sărbătorită în Polonia

Institutul Cultural Român de la Varșovia participă și în acest an la Ziua Europeană a Limbilor, proiect organizat în Polonia, în perioada 17-28 septembrie 2019, de clusterul EUNIC Varșovia în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Polonia.

Ziua Europeană a Limbilor este un proiect anual, adresat în egală măsură specialiștilor și publicului larg. În acest an, programul va cuprinde evenimente nu doar la Varșovia, ci și la Cracovia și Wrocław: concerte, cursuri de limbă, concursuri pe teme lingvistice pentru școlari, turneu de fotbal dedicat comunităților de emigranți din regiunea Sileziei Inferioare (ucraineni, vietnamezi, spanioli), prezentări despre culturile lumii, susținute de diferite instituții și organizații locale și un joc urban lingvistic.

ICR Varșovia va organiza cursuri demonstrative de limba română via Skype (15 lecții), în perioada 16 - 27 septembrie 2019, susţinute de traducătorul Józef Palanchievici, precum și cursuri de cultură și civilizație română despre imaginea României contemporane, istoria României, limba și literatura română (2 lecții), în zilele de 16 și 23 septembrie, susţinute de Agnieszka Majewska.

Proiectul EUNIC Ziua Europeană a Limbilor este dedicat diversității lingvistice, promovând importanța învățării şi utilizării limbilor străine, indiferent de larga sau redusa lor circulație. Este un proiect de mare vizibilitate, care se bucură an de an de interes și de prezența unui public numeros, de toate vârstele.