"Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?" - al patrulea spectacol al stagiunii la Clubul Dramaturgilor

Filiala București-Dramaturgie și Filiala București Poezie ale Uniunii Scriitorilor și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Teatrul de Comedie și Radio România Cultural, au organizat marți, 17 decembrie, la Teatrul de Comedie, Sala Mică, a patra ședință a Clubului Dramaturgilor din actuala stagiune. A fost prezentat spectacolul lectură cu comedia inedită Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu? de Daniel Bănulescu. Distribuția a cuprins patru tineri actori: Vali Pena, Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru și Bogdan Ilie, cărora li s-a adăugat Horia Gârbea.

Sala, deși nu atît de „mică“ precum o spune numele, a fost oricum neîncăpătoare pentru publicul format din oameni de teatru, scriitori și iubitori ai artei scenice. Cei prezenți i-au aplaudat cu căldură pe autor și actori.
Spectacolul a fost urmat de comentarii ale publicului, moderate de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Dramaturgie a USR. Piesa lui Daniel Bănulescu, cunoscut mai ales ca poet și prozator, a suscitat discuții aprinse și destule controverse. Căzând de acord asupra calității literare ridicate a textului, participanții au avut interpretări diferite asupra sensurilor lui și modului în care poate fi reprezentat. S-a vorbit despre existența în text a „două piese“ cu mize diferite, de miza mitică a piesei sub aparența comediei. A fost una dintre cele mai reușite ședințe ale Clubului. În luna ianuarie, Clubul Dramaturgilor va programa un spectacol după o piesă de Marilena Dumitrescu.