Teodora Ana Mihai și Ilinca Neagu în cinematografele belgiene

Documentarul Waiting for August (2014, r. Teodora Ana Mihai) și scurtmetrajul Boxed-in (2013, r. Ilinca Neagu) vor fi proiectate în 4 noiembrie 2014 la Bruxelles, la cinematograful Aventure. Proiecţiile vor fi urmate de o sesiune de dialog cu publicul, în prezența celor două regizoare.
Cele două regizoare abordează fenomenul migraţiei din unghiuri diferite, inspirate atât din condiția imigrantului, cât şi din propriile experienţe.

Teodora Ana Mihai (n. 1981, București) a emigrat în urmă cu 25 de ani din România în Belgia, țara sa de adopţie. Studiază arta cinematografiei în SUA, la Sarah Lawrence College (New York). La întoarcerea în Belgia realizează Waiting for August, un documentar care impresionează juriile a numeroase festivaluri din Europa, Australia și America de Nord. Premiera în Belgia va avea loc pe 23 octombrie 2014 la festivalul de film din Flandra.
Ilinca Neagu (n. 1986, București) a studiat regia la U.N.A.T.C. în România și fotografia la Bruxelles. După participarea la Berlinale Talent Campus (2010), scurtmetrajele Desert Rain (2010) și Boxed-in (2012, co-producție româno-belgiană) au fost selecționate pentru Romanian Short Waves la Cannes.