TEL AVIV. Proiecție specială „Câmp de maci” la Cinemateca din Tel Aviv

TLVFest - Festivalul Internaţional de Film LGBTQ organizează, în perioada 9-12 iunie 2021, la Cinemateca din Tel Aviv, un eveniment cinematografic special, intitulat “Pride Weekend” și dedicat filmelor cu tematică LGBTQ. Cu sprijinul ICR Tel Aviv, va fi prezentată în cadrul programului evenimentului, în premieră în Israel, pelicula românească „Câmp de maci” (2020, regia Eugen Jebeleanu), laureată și nominalizată la numeroase festivaluri internaționale precum cele de la Torino, Glasgow, Miami, San Francisco, Tallin, London, Gijon.

Câmp de maci (2020, 81 minute)

Vineri, 11 iunie, ora 22:15, Cinemateca din Tel Aviv. Bilete: 03-6060800 ext. 9 sau online http://tlvfest.com/tlv/he/2021/05/20/poppy-field/

Regia: Eugen Jebeleanu, scenariul: Ioana Moraru. Distribuție: Conrad Mericoffer, Radouan Leflahi, Alexandru Potocean

Trailer internațional: https://www.youtube.com/watch?v=2HwEgMM7cJw

Sinopsis: o zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

TLVFest -Festivalul Internaţional de Film LGBTQ este unicul festival de film de acest gen din Israel. În fiecare an, festivalul atrage tot mai mult public, iar tot mai mulţi jurnalişti, specialişti în cinematografie şi regizori îşi exprimă dorinţa de a participa la festival. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezența unor importante personalități și activiști pentru drepturile comunității LGBT, precum Alan Cumming, Lea DeLaria, Bruce La Bruce, Wieland Speck (curator al Berlinale Panorama), Jay Brannan (Shortbus), Jamie Babbit, Angela Robinson (D.E.B.S.), Joey Arias, Cheryl Dunye (The Watermelon Woman), Mark Christopher (Studio 54), Alanté Kavaïté (The Summer of Sangaile), Daniel Ribeiro (The Way He Looks). Pe parcursul anului, TLV Fest organizează evenimente conexe precum TLVFest Movie Club, proiecții de filme tematice care au loc lunar la Cinemateca din Tel Aviv, și ateliere sau conferințe pe tema drepturilor comunității LGBT, în vederea combaterii discriminării de orice gen și a promovării toleranței în societate.