„Tehnici de Evadare | Conversație“, masă rotundă la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Cu ocazia celebrării a treizeci de ani de la căderea Zidului Berlinului, Palazzo delle Esposizioni din Roma găzduiește miercuri, 6 noiembrie 2019, ora 18:00, masa rotunda „Tehnici de Evadare | Conversație“, o întâlnire specială cu martori, protagoniști, istorici de artă și colecționari care vor evoca momentul 1989 și acțiunile, visele, dezamăgirile, trăite de artiști în spatele Cortinei de Fier. Evenimentul are loc în cadrul expoziției „Tehnici de Evadare în avangarda maghiară a anilor’60 și ’70” și este organizat în parteneriat cu Accademia di Romania.

Participă la dialog: Monika Carta, Institutul Slovac din Roma; Julia Draganović, Accademia Tedesca di Roma, Villa Massimo; Giuseppe Garrera, colecționar și curator al expoziției „Tehnici de Evadare”; Katalin Ladik, artist, Ungaria; Marek Lehnert, jurnalist și scriitor, Polonia; Dalia Poleac, Accademia di Romania in Roma; István Puskás, Accademia d'Ungheria in Roma; Torsten Rasch, compozitor, Germania; Helena Schwarzova, Republica Cehă. Moderator (în italiană și engleză, cu traducere simultană): Sebastiano Triulzi, critic literar și curator al expoziției „Tehnici de Evadare”.

Eveniment organizat în parteneriat cu: Azienda Speciale Palaexpo, Accademia di Romania in Roma, Accademia d'Ungheria in Roma, Accademia Tedesca di Roma Villa Massimo, Ambasciata della Repubblica Ceca a Roma-Centro Ceco di Roma, Ambasciata della Repubblica Slovacca in Italia-Istituto Slovacco a Roma, Istituto Polacco di Roma. Detalii: https://www.palazzoesposizioni.it/evento/tecniche-devasione-conversazione