Start pentru Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, ediția a IX-a

Luni, 6 august 2012, a avut loc Deschiderea Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Ediția de anul acesta, dea de a IX-a, se va desfășura în perioada 6-12 august 2012.

Gala de deschidere a fost prezentată de Florin Piersic Jr, căruia i s-au alăturat pe scenă Irina-Margareta Nistor, selectorul competiției de scurtmetraj, Ludmila Cvikova, selectorul competiției de lungmetraj și Miruna Berescu, directorul festivalului.

A urmat proiecția filmului de deschidere The Door, în regia lui Istvan Szabo, avându-le în distribuție pe Helen Mirren (de trei ori nominalizată la Oscar și câștigătoare a unei statuete pentru rolul din The Queen, în 2007) și Martina Gedeck (The Life of Others, Oscar pentru film străin în 2007).

Seara a continuat cu prima serie de scurtmetraje, respectiv primul lungmetraj din competiție, La Playa D.C, în regia lui Juan Andres Arango, urmate de filmul HBO The Sunset Limited/ Alb și Negru, în regia cunoscutului actor american, Tommy Lee Jones.

Marți, 7 august 2012, a fost Seara Filmului Românesc la ANONIMUL, fiind proiectate filmele Despre oameni și melci, în regia lui Tudor Giurgiu, Toată lumea din familia noastră, în regia lui Radu Jude – film aflat în competiția de lungmetraj, precum și o serie de extrase și mediumetraje românești.

Detalii: anonimul.ro