Spectacolul "Kebab" de Gianina Cărbunariu, montat în premieră în Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul

În cadrul strategiei de promovare a noii dramaturgii românesti în Turcia, Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul a sprijinit montarea piesei Kebab de Gianina Cărbunariu, cunoscut dramaturg şi regizor. Piesa, montată în limba turcă de regizoarea Zishan Ugurlu şi având în distribuţie tineri actori turci, se joacă săptămânal cu casa închisă într-unul dintre cluburile de teatru renumite din Beyoglu.
Zishan Ugurlu este actriţă şi regizoare turcă rezidentă la New York, unde lucrează cu Great Jones Repertory Company la teatrul La Mama. A jucat în numeroase producţii, dintre care The Trojan Women regizat de Andrei Şerban. Este directorul artistic al Actors Without Borders-ITONY, Kebab fiind si prima sa piesă montată în Turcia. Cei trei actori în rolurile principale, Gulce Oral (Mady), Arda Cetinkaya (Voicu) si Gorkem Kasal (Bogdan) sunt studenţi în cadrul Departamentelor de Teatru de la Universitatea Kadir Has şi de la Universitatea Bilgi.
Traducerea piesei în limba turcă a fost realizată de Sheilla Iaia, fostă bursieră ICR (secţiunea "traducători profesionişti").