Short Short Film Festival: scurtmetraje din 5 țări europene – la Dublin

Seară de scurtmetraje din 5 țări europene – la Dublin
Clusterul EUNIC din Dublin, Irlanda, în parteneriat cu Institutul Irlandez de Film, au organizat o seară specială de proiecții de scurtmetraje europene cu titlul Short Short Film Festival. Cinci filme au fost selectate, câte unul din fiecare țară reprezentată (Austria, Franța, Germania, Irlanda, Marea Britanie și România). Evenimentul a fost un succes, cu un public de aproximativ 250 de persoane.
Filmele cuprinse în program și în competiția bazată pe votul publicului au fost:
A Mouse’s Tale de Benjamin Renner (Franța)
Microphobia de Nikki Schuster (Austria)
Head Over Heels de Timothy Reckart (Marea Britanie)
The Centrifuge Brain Project de Till Nowak (Germania)
Pastila fericirii de Cecilia Felmeri (România)

În afara competiției a fost proiectată pelicula Old Fangs de Adrien Merigeau (Irlanda).
În urma votului publicului, câștigătorul serii a fost declarat filmul Head Over Heels de Timothy Reckart. Seara s-a încheiat cu o recepție oferită de Ambasada Austriei în Irlanda.

Participarea scurtmetrajului Pastila fericirii a fost posibilă datorită sprijinului Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“.

Clusterului EUNIC de la Dublin, care reunește Alliance Française Dublin, Ambasada Austriei, British Council, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultură, the Ambasada României și Institutul Cultural Român, i s-a alăturat recent Ambasada Greciei în Republica Irlanda.