Seara de film la Vama Veche

Joi, 16 iulie, ora 22.00, Seara de film organizată lunar la Institutul Cultural Român se mută pe terasa Club Control din Vama Veche. Sub cerul liber, va fi proiectat filmul Pescuit sportiv, în regia lui Adrian Sitaru. Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Ioana Flora, Maria Dinulescu. Accesul publicului este liber.

Pescuit sportiv a câştigat numeroase premii, printre care: Marele Premiu al secţiunii New Voices/New Visions, din cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Palm Springs, 2009; Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons; Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Estoril şi Trofeul Silver Alexander la Salonic, unde actriţele Maria Dinulescu şi Ioana Flora au împărţit premiul pentru cea mai bună actriţă. Maria Dinulescu a fost recompensată cu Premiul pentru cea mai bună actriţă şi la Festivalul de la Buenos Aires.

Pescuit sportiv este povestea unui cuplu obişnuit, care trece printr-o experienţă extremă, accidentarea unei tinere. Deşi tânăra accidentată îşi revine, lucrurile evoluează într-o direcţie imprevizibilă pentru personaje, punându-le în situaţii dificile, scoţând la iveală probleme grave ale vieţii lor intime şi nu numai…