Şapte scurtmetraje studenţeşti la Seara de film

Joi, 24 martie 2011, de la ora 18.00, în cadrul programului Seara de film, la Institutul Cultural Român vor fi proiectate şapte scurtmetraje selecţionate sau premiate la Festivalul internaţional de film studenţesc CineMAiubit, ediţia din 2010: Strung Love, regia: Victor Dragomir, Categoria grea, regia: Olivia Căciuleanu, Draft 7, regia: Luiza Pârvu, Extrasezon, regia: Raya Al Souliman, Fotografia, regia: Victor Dragomir, Între prieteni, regia: Ozana Nicolau şi 15 Iulie, regia: Cristian Iftime. Cu această ocazie, va fi lansat şi numărul 9 al revistei Film Menu.
Vor fi prezenţi la proiecţii şi vor răspunde întrebărilor publicului: conf. univ. dr Sorin Botoşeneanu, decanul Facultatii de film din cadrul UNATC , lect. univ. dr. Doru Niţescu, coordonator al Festivalului CineMAiubit, Andrei Rus, redactor coordonator Film Menu, criticul de film Andrei Gorzo, precum şi tinerii regizori, actori sau membri ai echipelor de filmare.
Ajuns la cea de-a XIV-a ediţie în 2010, Festivalul CineMAiubit este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale" din Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia CineMAiubit, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor. Prima ediţie a avut loc în anul 1996, la iniţiativa prof. Elisabeta Bostan.
Film Menu este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Revista îşi propune să analizeze şi să popularizeze filmele celor mai importanţi cineaşti contemporani, implicându-se şi în realizarea unor proiecţii. Revista poate fi descărcată gratuit în format pdf pe blogul www.filmmenu.wordpress.com. Apare o dată la două luni, din iunie 2009.

Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.


Strung Love, 21' Regia: Victor Dragomir
Imagine: Radu Tancău Sunet: Ioan Filip
Montaj: Roxana Maraloiu
Scenografie: Iza Tărţan
Producător executiv: Gabi Suciu
Distribuţie: Bogdan Marhodin, Olivia Niţă, Alexandru Potocean, Gabriel Costin, Ştefan Huluba, Alice Nicolae, Andrei Mateiu, Sorin Cociş, Marian Despina
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Marele Premiu, Premiul de sunet Andrei (Otto) Toncu, Premiul de Montaj, Premiul Criticii, Premiul de Interpretare Masculină, Premiul de Scenografie în film românesc
Mai 1984. Viorel - un „tocilar" de la clasa de lăcătușerie a unui liceu industrial de provincie - se înscrie într-un concurs de producție de nituri ca să câștige atenția și inima Ilenei - o colegă de la clasa de croitorie.
Categoria grea, 12' Regia şi scenariul: Olivia Căciuleanu
Imagine: Tudor Avram Montaj: Cristina Baciu
Distribuţia: Maria Teslaru, Alexandru Georgescu
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Premiul de regie „Cristian Nemescu"
Ceea ce pare a fi trecut, poate să revină mereu în vieţile noastre.
Draft 7, 23' Regia şi scenariul: Luiza Pârvu
Imagine: Mihai Marius Apopei Montaj: Letiţia Ştefănescu
Distribuţia: Olimpia Melinte, Eduard Jighirgiu
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Premiul Rectorului UNATC
Olimpia şi Edi se întâlnesc într-unul dintre locurile în care urmează să filmeze o poveste romantică. În aşteptarea regizorului, încep să repete scene din film.
Extrasezon,15' Regia şi scenariul: Raya Al Souliman
Imagine: Gabriela Hirit Montaj: Tudor Calnegru
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Premiul Preşedintelui Juriului
Prietenia unor tinere este pusă la încercare într-o zi, când, într-o cameră de motel, îşi dau seama că au crescut şi că nimic pe lumea asta nu este gratis.
Fotografia, 17' Regia: Victor Dragomir
Sunet: Ioan Filip Imagine: Mihai Marius Apopei
Montaj: Ştefan Matei
Distribuţia: Şerban Pavlu, Victor Rebengiuc, Răzvan Oprea, Luminiţa Gheorghiu
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Premiul de sunet Andrei (Otto) Toncu, Premiul Criticii.
În drum spre o întâlnire de afaceri, Claudiu trece pe la tatăl său ca să îi facă o fotografie pentru care bătrânul l-a tot bătut la cap în ultima vreme. Ceea ce inițial părea o treabă ușoară se dovedește, însă, una complicată, fiindcă poza e foarte importantă pentru bătrân. Filmul a obţinut şi o Menţiune Specială pentru Scurtmetraj la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Gijon (Spania), în noiembrie 2010.

Între prieteni, 16' Regia: Ozana Nicolau
Imagine: Dănuţ Pădure Montaj: Radu Georgescu, Roxana Maraloiu
Sunet: Radu Georgescu, Laura Lăzărescu
Scenografie: Luiza Enescu, Ana Cantabine
Distribuţie: Iulia Verdeş, Andrei Mateiu, Ioan Cortea, Alexandra Badea, Florin Lăzărescu, Ştefan Ion.
Premii obţinute la CineMAiubit, ediţia din 2010: Premiul de interpretare feminină
Corina, victimă a traficului de persoane, se întoarce acasă şi încearcă să treacă peste trauma suferită.
15 Iulie, 12' Regia: Cristian Iftime
Scenariul: Anca Buja, Cristian Iftime
Imagine: George Chiper-Lillemark
Montaj: Dragos Dulea
Sunet: Sebastian Zsemlye, Alex Dragomir, Alexandru Radu, Ioan Filip
Scenografie: Adrian Cristea
Distribuţia: Lorena Zăbrăuţanu, Adrian Titieni, Coca Bloos, Lucian Iftime
Filmul a fost selecţionat în competiţia de scurtmetraje a Festivalului de la Berlin, 2010.
O după-amiază în familie: tatăl repară baia, bunica se uită la TV, ginerele vrea să plece, iar fiica este prinsă la mijloc.