S-au decernat premiile ANONIMUL 10

S-au decernat premiile ANONIMUL 10

Sâmbătă, 17 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii.
La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj animaţie filmului TARAZOO/ SCALE, în regia lui Ramin Rahbar.Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj ficţiune filmului TUNS, RAS ŞI FREZAT, în regia lui Bogdan Mureşanu, decernat în prezenţa regizorului.Premiul Ovidiu Bose Paştină, oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul VACA FINLANDEZĂ, în regia lui Gheorghe Preda, decernat în prezenţa regizorului.A fost acordat în plus un Premiu Special regizorului Daniel Sandu, pentru filmul VOCEA A DOUA.
În cadrul secţiunii competiţionale de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2013 s-a acordat peliculei MAIORUL/ THE MAJOR, în regia lui Yuri Bykov, decernat în prezenţa regizorului.
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL s-a desfăşurat în perioada 9-18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Retrospectiva ANONIMUL 10 va avea loc la Bucureşti, la Cinema Studio, în perioada 30 august- 1 septembrie.