Regizorul Paul Mureșan la Festivalul Internațional de Animație Animasyros, Grecia

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul alături de Ambasada României în Republica Elenă au sprijinit participarea regizorului şi animatorului Paul Mureşan la Festivalul Internațional al Filmului de Animație Animasyros 2021, ediția a XIV-a, din insula Syros, în perioada 22 - 26 septembrie 2021.

Tema ediției de anul acesta, „libertatea”, s-a regăsit în toate secțiunile festivalului, atât în cadrul worshopurilor educaționale pentru tineri, în selecția filmelor, cât și în cadrul secțiunii Agorei.

Pentru al doilea an consecutiv, secțiunea Agora a continuat colaborarea cu MIFA, secțiune renumită a Festivalului Internațional de Film de Animație Annecy din Franța, prin sesiuni de dezbateri, discuții, coaching etc. susținute de artiști și directori de top din domeniul animației.
Astfel, animația și creativitatea europeană au fost în centrul proiecțiilor festivalului, cu accent pe țările din sudul Europei și zona mediteraneană, fără a exclude națiunile partenere din alte colțuri ale lumii.

În cadrul festivalului, regizorul Paul Mureșan a susținut câteva ateliere educative de animație și a participat la Agora - secțiune dedicată profesioniștilor din domeniul filmului de animație, prezentând cel mai recent film al său, „Cântec de leagăn”.

Paul Mureşan este artist, regizor, animator şi ilustrator, cu o pregătire solidă în artele vizuale, finalizând un program de doctorat în arta filmului animat. Este autorul mai multor expoziţii de desene găzduite în săli de expoziţie europene, dar cel mai cunoscut este pentru scurtmetrajele sale multi-premiate „Pui de somn” (2014), „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva” (2016) și „Cântec de leagăn” (2020), selecţionate la festivaluri din întreaga lume.