Pe 17 februarie, Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare concertează în capitala Suediei, într-un program-maraton organizat de ICR Stockholm, cuprinzând două recitaluri de flaut şi chitară clasică, precum şi un masterclass susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu pentru studenţii la clasa de flaut ai Academiei Regale de Muzică. Recitalurile vor avea loc la Academia Regală de Muzică (ora 12.30), respectiv la sediul ICR Stockholm (ora 18.30), şi vor include lucrări de J. S. Bach, B. Bartók, W. A. Mozart şi D. Şostakovici, precum şi lucrări ale compozitorilor români Dumitru Capoianu, Dan Dediu, Violeta Dinescu şi Doina Rotaru.
Ion Bogdan Ştefănescu a studiat flautul la Universitatea de Muzică din Bucureşti, clasa profesor Virgil Francu. Studiile post-universitare le-a absolvit în 1995 la Universitatea Illinois din Statele Unite, sub îndrumarea profesorului Alexander Murray. A urmat cursuri de măiestrie cu renumiţi flautişti, printre care Alain Marion, Pierre Yves Artaud şi James Galway. Din 1997 este prim flautist al Filarmonicii „George Enescu" din Bucureşti, iar din 2007 este de asemenea prim flautist al Filarmonicii din Timişoara. Ion Bogdan Ştefănescu este şi un binecunoscut interpret de muzică contemporană, fiind membru în trei dintre cele mai importante ansambluri româneşti în domeniu: Trio Contraste, Profil şi ProContemporania. Din 2008 este profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Biografia lui impresionantă mai cuprinde compoziţii proprii pentru flaut şi percuţie, volume de poezie, librete şi o istorie a flautului.
Ion Bogdan Ştefănescu a vizitat pentru prima oară Stockholmul în 2008, când a concertat cu Trio Contraste în cadrul festivalului de muzică contemporană Stockholm New Music.
Costin Soare a studiat chitara clasică la conservatoarele din Bucureşti şi Sapporo (Japonia), precum şi la Academia Regală de Muzică şi Teatru din Glasgow. Printre profesorii cu care a studiat se numără cunoscuţii chitarişti Phillip Thorne, Allan Neave, John Duarte, David Tanenbaum, Carlos Bonnell şi Zoran Dukic. În 2008 şi 2009 s-a numărat printre organizatorii şi interpreţii Serilor de chitară de la Palatul Şuţu. Din 2008 este profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti.
Recitalul de la ICR Stockholm face parte dintr-un program de literatură şi muzică dedicat scriitorului suedez Kjell Espmark, la împlinirea vârstei de 80 de ani.