Patru reprezentaţii cu spectacolul „Faust", în regia lui Silviu Purcărete, la Bruxelles

După succesul de proporţii înregistrat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh în 2009, spectacolul Faust, în regia lui Silviu Purcărete, o producţie a Teatrului „Radu Stanca" din Sibiu, va fi prezentat în Belgia, în cadrul stagiunii 2011-2012 a Teatrului Naţional din Bruxelles.
Spectacolul va avea reprezentaţii la Hala Tour & Taxis din Bruxelles în zilele de 12, 13, 14 şi 15 octombrie 2011, începând cu ora 20.00.

Turneul de la Bruxelles se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Institutului Cultural Român şi al Wallonie Bruxelles International.
De asemenea, Teatrul Naţional al Comunităţii Franceze din Bruxelles va găzdui joi, 13 octombrie la orele 17.30 o dezbatere dedicată teatrului românesc contemporan. Dezbaterea are loc în contextul oferit de prezenţa la Bruxelles a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu şi cu prilejul lansării unui număr special dedicat teatrului românesc contemporan de către prestigioasa revistă belgiană Alternatives théâtrales. Acest număr al revistei este publicat cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Prin activitatea sa dedicată celor mai noi experienţe şi forme de teatru, precum şi evoluţiei artei spectacolului în societatea actuală, revista Alternatives théâtrales propune de mai bine de treizeci de ani dezbateri privind toate domeniile legate de teatru şi reflecţii pe marginea acestora, contribuind la constituirea memoriei teatrului contemporan din Europa şi din întreaga lume.

Numărul dedicat teatrului românesc contemporan a fost realizat prin contribuţia lui George Banu, reputat teatrolog, şi a Mirellei Patureau, cercetătoare în domeniul teatrologiei la Centre National de Recherches Scientifiques din Franţa. George Banu şi Mirella Patureau sunt cei mai reputaţi specialişti în teatru românesc din spaţiul francofon.
Alături de George Banu şi Mirella Patureau, la dezbaterea din 13 octombrie vor mai fi prezenţi Bernard Debroux, fondatorul şi directorul revistei Alternatives théâtrales, Jean-Louis Colinet, directorul Teatrului Naţional al Comunităţii Franceze din Bruxelles şi Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. O expoziţie de fotografii realizate de Mihaela Marin, care documentează artistic aspecte din spectacolul Faust, va însoţi lansarea numărului special din Alternatives théâtrales.