„O noapte furtunoasă” în Austria

O noapte furtunoasa in Austria

Pe 13 august, la ICR Viena au început repetiţiile la "O noapte furtunoasă" care va avea premiera pe 20 septembrie, în orasul Gmuend. Actorii Iulia Maria Popa, Horian Dacian şi Franz Kattesch de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, alături de colegii lor austrieci, Manuela Seidl, Leopold Dallinger, Peter Faerber, Wolfgang Kandler, în regia lui Marius Schiener şi a Dariei Măgureanu, vor juca pe două scene din oraşul austriac Gmuend.

Celebra piesa de teatru a lui Caragiale se bucură deja de un foarte mare interes în rândul publicului austriac datorită excelentei promovări realizate de partenerii ICR Viena. Articole ample au apărut în presa locală şi practic tot oraşul Gmuend este încă din luna iulie împânzit de afişe şi pliante care semnalează premiera.

Ca eveniment special, organizatorii austrieci au iniţiat pe data de 19 august o excursie "românească" de o zi, cu mocăniţa. Pe tot parcursul traseului cu trenul pe linie îngustă care străbate regiunea turistică cunoscută sub numele de "Waldviertel" (regiunea pădurilor), călătorii vor fi serviţi de actriţa Manuela Seidl (îmbracată în costum popular) cu ţuică şi vor asculta muzică populară interpretată de actorul Horian Dacian.

Proiectul "Cele mai bune comedii ale Europei"- "Spune-mi de ce râzi ca să-ţi spun de unde vii" este derulat de ICR Viena, în parteneriat cu "Asociaţia pentru promovarea schimbului cultural, economic şi politic în cadrul Uniunii Europene" din Austria Inferioară şi Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.

Debutul, în 2007, al proiectului de lungă durată "Cele mai bune comedii ale Europei - Spune-mi de ce râzi ca să-ţi spun de unde vii", cu "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale reprezintă dorinţa iniţiatorilor austrieci de a saluta aderarea României la UE.