Nuvelă de Lucian Dan Teodorovici la Noaptea Literaturii din Ungaria

România participă cu o nuvelă de Lucian Dan Teodorovici la Noaptea Literaturii din Ungaria, joi, 28 martie 2019, la a patra ediție a evenimentului „Noaptea Literaturii” din Ungaria, în două orașe: Budapesta și Debrețin.

Nuvela, cu titlul Guma de mestecat va fi citită de actorul Schneider Zoltá, în Sala de consiliu a Rectoratului Universității de Arte Plastice din Budapesta (1062, Bul. Andrássy nr. 69-71), iar la Debrețin va fi interpretată de actorii Mészáros Tibor és Wessely Zsófia la Grand Hotel Aranybika (Debrecen, 4025, Piac u. 11-15).

La Noaptea Literaturii, a cărei teme în acest an este familia, publicul va avea ocazia să aleagă fragmente de aproximativ 15 minute din literatura contemporană a celor 23 de țări participante, în lectura actorilor Teatrului Radnóti din Budapesta, respectiv ai Teatrului Csokonai din Debrețin, în diferite spații neconvenționale din cele două orașe. Lecturile încep la ora 19.00 și se termină la ora 23.00, fiecare text fiind citit de opt ori, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Noaptea Literaturii este organizată de membrii EUNIC Ungaria, partenerii sunt Universitatea din Debrețin, Teatrul Radnóti și Teatrul Csokonai, sponsor: Primăria Budapesta și Primăria orașului Debrețin.

Mai multe informații: www.irodalomejszakaja.hu/romania

Coordonator proiect: Lucie Orbók - Centrul Ceh

Curator texte: Nagy Gabriella

Concept artistic: Kováts Adél - Teatrul Radnóti

Punere în scenă: Kelemen Kristóf

Regizor: Szilágyi Bálint