Noaptea Institutelor Culturale la ICR // PROGRAM

Institutul Cultural Român vă așteaptă la sediul din Aleea Alexandru nr. 38 cu un program extins, presărat cu momente artistice diverse: o expoziție-capsulă care prezintă câteva dintre cele mai importante proiecte de design românesc recente, incluse în cadrul evenimentului „Romanian Design Week”, teatru nonverbal pentru copii cu vârste de la 1 la 3 ani, un concert susținut de „Electric Brother Live Band”, un performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi și proiecția celor mai recente scurtmetraje românești prezentate în cadrul secțiunii „Short Film Corner” a Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2015. Oferta culturală va fi completată de surprize culinare.
VINERI, 19 IUNIE 2015
17:00 - Sediul ICR // Expoziție-capsulă „Romanian Design Week” Expoziția prezintă câteva dintre cele mai importante proiecte de design românesc, arătând atât impactul acestora, cât și exemple de practici relevante pentru stadiul în care se află industriile creative din România în 2015.

Romanian Design Week (RDW) este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Printr-un eveniment care are loc anual în București, RDW trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, iar prin expozițiile itinerante, RDW își asumă misiunea de a promova designerii români atât în țară, cât și dincolo de granițe. Mai multe detalii despre proiectul Romanian Design Week: www.institute.ro.

Romanian Design Week este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

18:30 - Grădina ICR // Joc în verde - Spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) susținut de Asociația Da’DeCe și ArtelierD
Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița. Rezervări la: artelierd@yahoo.com sau programari@asociatiadadece.ro.

20:30 - Sediul ICR // Performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi, eveniment organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din București.
Ziya Azazi a studiat la Istanbul și a lucrat cu prestigioase companii de dans din Viena cum ar fi: Tanz Atelier Sebastian Prantl, Tanz Hotel și Willi Dorner. În programul său, Ziya Azazi combină experimentalismul și repetiția, tipice dansului dervișilor, cu elemente emoționale și artistice proprii.

21:30 - Grădina ICR // Concert „Electric Brother Live Band”
„Electric Brother Live Band” este o formulă extinsă în care Electric Brother invită în scenă artişti ce provin din diferite zone muzicale: Elena Moroşanu şi Ana-Cristina Leonte (voce, soliste ale trupei Blue Noise), Alexandru Anastasiu (vibrafon, solist instrumentist în Orchestra Națională Radio), Tavi Scurtu (baterie, drum machine), Austin Mitchell (chitară bas, electronice). Piesele sunt compoziții semnate Cristian Ștefanescu (Electric Brother), in variante extinse cu improvizații și schimbări stilistice inedite aduse de acești valoroși muzicieni.

23:00 - Sediul ICR // „Romanian Short Waves 8”: proiecția celor mai recente scurtmetraje românești incluse în secţiunea necompetitivă „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes.
Scurtmetrajele din programul „Romanian Short Waves 8” au participat la „Short Film Corner”, secţiunea non-competitivă dedicată profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes. Selecția și prezentarea celor 16 scurtmetraje românești este realizată cu sprijinul Asociației Secvențe.

În program:

Ecouri – R: Dumitru Grosei
Omulan! – R: Matei Branea
Verigheta – R: Gabriel Achim
N-ai fost acolo – R: Ioana Agatha Păltinel
Imobil - R: Besenyei Katalin
Lumină firavă – R: Florina Dumitrache
LAG – R: Anton Groves & Bogdan Orcula
Blue Spring - R: Andreea Borţun
Micul tata – R: Ioana Turcan
Dumneavoastră, Tu – R: Bogdan Olteanu
Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu
This Time, Last Year – R: Ana Savin
Puzzled – R: Tudor Botezatu
Cristian – R: Doina Ruști