NEW YORK. Trei spectacole pentru copii și tineret, pe „Scena Digitală”

O miniserie teatrală destinată în special publicului tânăr, realizată împreună cu Teatrul „Luceafărul” pentru Copii și Tineret din Iași, va fi lansată în cadrul proiectului „Scena Digitală /Digital Stage” al reprezentanței ICR la New York.

Primul spectacol din această secțiune, „Kajtus, vrăjitorul” în regia lui Konrad Dworakowski, va fi difuzat sâmbătă, 31 octombrie, și va fi urmat, în următoarele săptămâni, de alte două excelente producții ieșene: „Prințul fericit” după Oscar Wilde, în regia lui Radu Alexandru Nica și „Când visăm” de Verena Koch și Kerstin Pell (coproducție a Teatrului „Luceafărul” cu Centrul Cultural German Iași și Forumul Cultural Austriac București).

„Kajtus, vrăjitorul”, prezentat în limba română cu subtitrare în engleză, este bazat pe romanul omonim al lui Janusz Korczak, considerat un veritabil Harry Potter polonez. Este o poveste despre maturizare și despre lecțiile prețioase ale vieții, care demonstrează, printr-o montare teatrală plină de expresivitate și ingeniozitate, că nu e nevoie de puteri magice pentru a face lumea mai bună, ci doar de forța de a-ți urma visele și imaginația cu perseverență și responsabilitate.

Scena Digitală ICR/ RCI Digital Stage este una dintre cele 7 serii permanente care formează programul online al ICR New York și prezintă periodic publicului nord-american, de toate vârstele, unele dintre cele mai interesante producții teatrale din România, subtitrate în limba engleză.