Maia Morgenstern și Marius Bodochi, aplaudați în Albania

Teatrul Dramaturgilor Români din București a participat, în perioada 11-14 octombrie, la cea de a XXI-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru “SKAMPA”, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadei României în Republica Albania.  

Spectacolul prezentat în capitala Tirana (duminică, 13 octombrie, la Centrul de Artă "ArTurbina" din Tirana) și în orașul Elbasan (sâmbătă, 12 octombrie, la Teatrul "Skampa"), intitulat „Marina&Ulay“ i-a avut în distribuție pe renumiții actori Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Regia artistică a fost semnată de Alexandru Nagy, regia tehnică a fost asigurată de Bogdan Vladu, scenariul aparținându-i dramaturgei Edith Negulici. 

De asemenea, aflată la Tirana, în dimineața zilei de 13 octombrie, la Centrul de Artă "ArTurbina" din Tirana, Maia Morgenstern a oferit studenților la teatru și arte dramatice un Masterclass la care au fost prezenți pe lângă aceștia profesori, actori și regizori importanți ai scenei albaneze, critici de teatru, precum șipersonalități ale lumii culturale albaneze.

Festivalul Internațional de Teatru Contemporan “SKAMPA”, unul dintre cele mai mari evenimente anuale de teatru internațional din Albania, este organizat de Asociația Albaneză de Teatru Contemporan A.T.K. și este susținut de Ministerul Culturii din Albania, precum și de Municipiul Elbasan.