În premieră în România, după 60 de ani, s-au reunit la București membrii Board-ului CIFEJ, înființat de UNESCO

Miercuri, 26 martie 2014, a avut loc Conferința Internațională Filmul pentru copii – instrument de educație non-formală, cu ocazia întâlnirii Board-ului Centrului Internațional de Film pentru Copii și Tineri – CIFEJ. Evenimentul a fost organizat de Școala de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, Primăria Sectorului 6 și Institutul Cultural Român.

Conferința a fost moderată de doamna Ema Pendiuc, Vicepreședinta CIFEJ și Directoarea Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”. Dintre membrii Board-ului CIFEJ, au luat cuvântul și au expus relația dintre filmele pentru copii și educația non-formală doamna Firdoze Bulbulia (Președinta CIFEJ, Africa de Sud), domnul Mohsen Chiniforoushan (Secretar General CIFEJ, Iran), prof. dr. Hou Keming (China), doamna Maikki Kantola (Finlanda) și doamna Sulafa Hijazi (Siria).

Subiectul a fost dezbătut și de reprezentanți ai celor mai importante instituții, asociații și fundații de cultură și educație românești: domnul Sorin Dina (Manager Public al Sectorului 6), domnul Liviu Jicman (vicepreședinte ICR), doamna Felicia Filip (soprană și director artistic la Opera Comică pentru Copii), domnul Cătălin Țîrlea (Ministru Consilier, Șef al Oficiului pentru românii din străinătate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe), doamna Cătălina Chendea (Ministerul Educației) și domnul Vlad Dumitrescu (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile).

Conferința s-a încheiat cu o sesiune de panel discussion, în cadrul căreia participanții au avut ocazia să interacționeze și să își expună și argumenteze viziunea în ceea ce privește tema abordată.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, inițiatorul acestei conferințe și membră a CIFEJ, a realizat în trei ani un număr de 17 filme de scurt metraj pentru copii, dintre care majoritatea au teme educative. Două dintre aceste filme au participat la Festivalul de Film de la Cannes, secțiunea Short Film Corner, în 2011 și în 2012. Filmele sunt realizate de o echipă de tineri absolvenți de cinematografie, în regia Arianei Pendiuc, iar rolurile din filme sunt jucate de absolvenții Școlii Micile Vedete, care au vârste cuprinse între 6 și 12 ani.


Persoana de contact
Larisa Manu, PR Manager, Școala de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”
Telefon: 0736 868 209
Email: marketing.scoalamicilevedete@gmail.com