ICR New York invită studenţii din Cluj-Napoca şi New Orleans la un concurs de design cu tema “1001 de nopţi în 2010”

New York, 3 mai 2010: Institutul Cultural Român din New York oferă un premiu de 400 dolari pentru designul afişului Festivalului de povestiri "1001 de nopţi" ce va avea loc în perioada 21-25 septembrie 2010 în New Orleans.
Organizat de Institutul Cultural Român din New York şi Gold Mine Saloon din New Orleans, în colaborare cu Centrul de Cercetare al Imaginarului din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai şi Universitatea Tulane (New Orleans), şi animat de cele două părţi ale Atlanticului de Andrei Codrescu, Ruxandra Cesereanu şi Dave Brinks, festivalul şi-a propus să aducă împreună Şeherezade contemporane venind din două spaţii şi tradiţii culturale distincte, unite de încrederea în capacitatea povestirii, a imaginaţiei şi vocii umane de a împiedica, de această dată, uciderea umanităţii de către calculatoare. Printre autorii români care vor lua parte la aceste nopţi de poveste se numără Corin Braga, Florin Lăzărescu şi Lucian Dan Teodorovici.

Concursul este deschis studenţilor din Cluj-Napoca şi din New Orleans. Afişul trebuie să ofere o perspectivă vizuală provocatoare asupra temei "1001 de nopţi" şi să conţină numele festivalului, perioada de desfăşurare şi locaţia acestuia, în limba engleză.

Data limită pentru înscrierea în concurs este 15 iunie 2010.

Vizitaţi www.icrny.org pentru detali despre concurs şi formatul de depunere a propunerilor. Pentru orice detalii contactaţi ICR New York la info@icrny.org.


Institutul Cultural Român din New York
Tel: +1-212-687-0180
E-mail: info@icrny.org