ICR Londra proiectează în premieră la „Cinemateca românească” filmul „Experimentul București” de Tom Wilson

ICR Londra proiecteaza in premiera la Cinemateca romaneasca filmul Experimentul Bucuresti de Tom Wilson

Sezonul de toamnă al „Cinematecii românești" se deschide cu proiecția filmului „Experimentul București", primul documentar inclus în programul Cinematecii, realizat de regizorul, jurnalistul și DJ-ul britanic Tom Wilson, aflat la primul său film. La premiera londoneză de la ICR din data de 25 septembrie sunt așteptați critici de film, dar și public cinefil interesat de arta cinematografică românească sau de istorie recentă.

„Experimentul București” a fost lansat la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) în iunie 2013, iar în 2014 a câștigat Premiul GOPO pentru cel mai bun documentar. El a fost filmat în perioada august 2012 - mai 2013, cu un buget de numai 250 EURO.

„Wilson a venit în Romania în 1999, doar cu un rucsac în spate. El s-a hotărât să se mute aici în 2002, după ce studiase Filosofia, Științele Politice și Economia la Oxford. De atunci, a lucrat ca jurnalist pentru BBC, Time Magazine, Dazed and Confused și The Guardian. Acum filmează reclame, documentare și scurt-metraje pentru diverse agenții.” (Iulia Blaga)

Mai multe detalii la: www.icr-london.co.uk.